Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Táplálkozási betegségek képes leírás - Egészséges életmód.tlap.hu
részletek »

Táplálkozási betegségek - Egészséges életmód.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-eletmod.tlap.hu » Táplálkozási betegségek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Amikor a fogyókúra az életedre tör

Amikor a fogyókúra az életedre tör

A túlsúlyos nők gyakran szeretnének hasonlítani egy-egy vékony sztárra, vagy modellre. Pedig ezek a vékony lányok gyakran esnek a szépségipar áldozatává. Az állandó fogyókúra, a lelki és fizikai megterhelés hatására önértékelési zavar alakul ki náluk, mely egyre mélyebbre és mélyebbre taszítja őket míg végül kialakul náluk az anorexia nervosa. A minap hallottam egy történetet, melyet minden csajszinak ismernie kell aki fogyókúrára adja a fejét azért, mert a tv-ben, az újságokban a lányok vékonyak és tökéletesek. Volt egyszer egy egészséges, életvidám kislány, aki semmiben sem különbözött társaitól. Jókat evett, játszott, iskolába járt mindaddig, míg az őt egyedül nevelő édesanyja depresszióba nem esett. Ettől a perctől kezdve az édesanya a négy fal között élte életét és a kislányt is teljesen elzárta a külvilágtól. A fiatal lányra ez akkora lelki terhet rót amit nem bírt egyedül feldolgozni, de mivel segítséget nem kapott, ezért magára maradt és lassan megbetegedett!

Egészség vagy beteges mánia az ortorexia?

Egészség vagy beteges mánia az ortorexia?

Már idejét sem tudod, hogy mikor ettél egy jót utoljára? Minden szabadidődet a bioboltokban töltöd, hogy összeválogasd a számodra legegészségesebb ételeket? Ez bizony már biománia. - Alaposan megnézem, mit eszek meg. Két éve már csak bioboltba járok. Ott veszem az étet, a kiegészítőket, de még a fogkrémemet is. Ha pedig éppen nem kapok olyat, amit keresek, akkor addig járok boltról boltra, amíg rá nem lelek. Ha pedig sehol nincs, akkor inkább nem vacsorázom, vagy nem mosok fogat - meséli Anna.

Gyermek, elhízás és reklám

Gyermek, elhízás és reklám

20 országban összehangoltan lépnek fel az európai szívalapítványok a gyermekkori elhízás ellen A 20 országban végzett felmérés főbb megállapításai: A gyerekeknek szóló hirdetések túlnyomó többsége 'egészségtelennek' tartott élelmiszert reklámoz. Az iskolák és az Internet feltörekvő marketinges csatornát jelentenek az élelmiszereket reklámozók számára. A legtöbb ország sugárzott és nem sugárzott, ill. iskolai reklámformáinak önkéntes vagy törvényes szabályozása nem összefüggő részletekből tevődik össze. A fő elvekben való egyetértés ellenére nincs olyan ország, amelynek átfogó szabályozása lenne.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Harc a kilók ellen

Harc a kilók ellen

A XXI. század népbetegségének jósolják, s egyelőre úgy tűnik, minden adott ahhoz, hogy a prófécia beteljesüljön. A túlsúly és az elhízás tekintetében aggasztó képet mutatnak a statisztikák, a jóból mi, magyarok sem maradunk ki. A legfrissebb felmérések szerint ugyanis a világ legfejlettebb államainak sorában hazánk az ötödik helyen áll az elhízás tekintetében. Magyarország évente 10 milliárd forintot költ az elhízás, vagy annak következményeként kialakuló betegségek gyógyítására, azok finanszírozására. Hatmillió magyarnak van ugyanis súlyfeleslege, 37 százalékuk túlsúlyos, míg 23 százalékuk elhízott. A jövőre nézve nem sok optimizmusra ad okot, hogy minden harmadik gyermeknek van súlyfeleslege. A túlsúly pedig számos más, súlyosabb betegség kockázati tényezője. A leggyakoribb a felnőttkorban jelentkező cukorbetegség, amelynek előfordulása 80-90 százalékos. Az elhízásban szenvedők 60-70 százalékánál alakul ki magas vérnyomás, szerencsére azonban a betegek felénél normalizálódik a testsúlycsökkentést követően. Gyakori társbetegség a szív koszorúerének meszesedése is.

Harc az anorexia ellen

Harc az anorexia ellen

A világon sok ember szenved táplálkozási zavarban. A legtöbben, akik megbetegszenek fiatal lányok és fiatal nők - ők teszik ki az összes beteg 90 százalékát. Nekik kb. 1 %-uk szenved anorexiában és kb. 1- 3 %-uk bulimia nervosában. Most itt a megoldás! Mivel az anorexia nervosa egy pszichés betegség (szó szerinti jelentése az étvágy elvesztése), egy beszédközpontú terápiával jelentős eredményeket lehet elérni e rendellenességgel küzdőknél - állítják brit pszichológusok, akik szerint fontos, hogy az anorexiások vagy a bulimiások önbecsülésére is figyeljen a kezelőorvos. Az evési rendellenességgel küzdők négyötödénél működik az a terápia, amelyet az Oxfordi Egyetem pszichiáterei teszteltek csaknem 154 embernél.

Hogyan szokj le a kényszeres evésről?

Hogyan szokj le a kényszeres evésről?

Van, aki akkor eszik össze-vissza, amikor boldog, már meg mérgében zabál, megint más meg akkor, ha szomorú. A kényszeres evés néha nem is olyan egyértelmű. Vajon rád is igaz ez? És tudod, hogyan lehet leszokni róla? Két kategória van. Az elsőbe azok tartoznak, akik akkor esznek többet, ha rosszkedvük van, ők az úgynevezett vigasz-evők; a másikba azok, akik jókedvükben állnak neki mindenfélét összeenni, ők a jutalom-evők. Ha nem tudod, beleesel-e valamelyik csoportba, érdemes táplálkozási naplót vezetned. Abból kiderül, milyen hangulatban vagy, amikor süteményre vagy gyorséttermi ételekre vetemedsz, és milyen a kedved, amikor könnyedén félretolod a diétádat valami finomságért cserébe.

Lisztérzékenység

Lisztérzékenység

Az érintettek nem ehetnek olyasmit, amiben gluténtartalmú gabona van. A lisztérzékenység kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak, viszont még nem kutatták fel mindazokat a géneket, amelyek az öröklésben szerepet játszhatnak. Jellemző tünet lisztérzékenység esetén a hasmenés, a fogyás, a romló erőnlét, a pu?adás, a hasfájás, az émelygés, gyermekek esetében pedig a növekedési zavar. A lisztérzékenyek gluténmentes étrend segítségével teljesen panaszmentesen élhetnek. A tünetek a megfelelő gluténmentes étrendnek köszönhetően,fokozatosan csökkennek. A gluténmentes táplálkozás jó egészségi állapotot biztosít a lisztérzékenyek számára, helyreállítja a jó közérzetet, a panaszok megszűnnek.

Normaflore probiotikum

Normaflore probiotikum

A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, jótékony baktériumok és gombák, melyek a szervezetbe jutva az egészségre és az immunrendszerre jótékony hatással vannak. A probiotikumban jelen lévő baktériumok erősítik a bélflórát, ezáltal ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel és a kórokozókkal szemben. A Normaflore egy olyan probiotikus készítmény, amely fő összetevője a Bacillus clausii, amely az egészséges bélflóra alapja. Természetes módon segít helyreállítani a normál bélflórát, hozzájárul a szervezet megfelelő vitaminellátásához, valamint kedvezően befolyásolja az immunrendszer működési folyamatait. A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, jótékony baktériumok és gombák, melyek a szervezetbe jutva az egészségre és az immunrendszerre jótékony hatással vannak. A probiotikumban jelen lévő baktériumok erősítik a bélflórát, ezáltal ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzésekkel és a kórokozókkal szemben.

Tuti menü