Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lélek és egészség - egészséges életmód képes leírás - Egészséges életmód.tlap.hu
részletek »

Lélek és egészség - egészséges életmód - Egészséges életmód.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-eletmod.tlap.hu » Lélek és egészség - egészséges életmód
Keresés
Találatok száma - 35 db
A depresszióról

A depresszióról

Az egészségügyi világszervezet (WHO) 1998-as adatai szerint a világon összesen csaknem 400 millióan szenvednek szorongásos zavarban, 340 millióan hangulatbetegségekben. A szkizofrének tömegét 45 milliónyira, az alkoholfüggôkét 120, a droghasználókét 28 millió fôre becsülik, s ehhez jön még legalább 1,1 milliárd nikotinfüggô. Az adatokból megállapítható, hogy a neuropszichiátriai kórképek felelôsek a tartós teljesítménycsökkenés, végsô soron a végleges, illetve az elhúzódó rokkantság csaknem 30 százalékáért. Nagyobb hányadért, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a krónikus izületi bajok együtt.

A pozitív gondolkodás és a betegségek

A pozitív gondolkodás és a betegségek

Tudtad azt, hogy a betegségeknek köze van lelki állapotodhoz? Fodorné Vicze Anna pszichológus, aki a pozitivgondolkodas.hu oldal egyik társszerkesztője a betegségek és a pozitív gondolkodás közötti összefüggésről beszél. A pozitív gondolkodás oldal célja a szemléletformálás, szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy nem csak negatívan, pesszimistán lehet élni. Éppen ezért hetente teszünk közzé cikkeket, írásokat, amely segít az olvasónak a gondolkodása átformálásában. Igény esetén természetesen személyes konzultáció is kérhető.

Állítsa meg a stressz okozta tüneteket!

Állítsa meg a stressz okozta tüneteket!

Szeretné tudni, hogyan veheti fel a harcot sikerrel a stressz ellen? Megszabadulna végre a mindennapos idegeskedés zavaró tüneteitől? Horváth Emil stresszor mentor vagyok, és a stresszoldás a specialitásom: tréningek széles skáláját kínálom ügyfeleim számára. Csoportos sztresszoldó foglalkozásaim, villámtréningeim és autogén tréningeim szinte mindig meghozzák a kívánt hatást, és egyaránt igénybe vehetőek cégek és magánszemélyek számára is. Nézze meg referenciáimat, és ha sikerül elnyernem a tetszését, forduljon hozzám bizalommal!

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Boldogság

Boldogság

Mindenki harmonikus életre vágyik, ugyanakkor a boldogság megszerzése nem könnyű, tudatosan meg kell dolgoznunk érte. Ebben segít az áthangolás, ami egy olyan módszer, amely alkalmazásával átalakítjuk életünk valamely tulajdonságát vágyaink elérésének érdekében. Ha az ember megvizsgálja az életét, valószínűleg talál valami olyan elemet, amivel nem elégedett és változtatásra szorul, ez például a fizikai kondíció. Mivel egy tünetnek több oka is lehet, ezért a probléma is többnyire összetett. Ebből következően az áthangolás is összetett folyamat, ahol az együttes munka mellett egyéni feladatok is várják az ügyfelet. A mindennapjainkat megmérgező negatív dolgok, mint például az elidegenedés, a tanulási nehézségek, stb. megszüntethetők vagy a hatásuk csökkenthető. Ugyanakkor a pozitív előjelű képességeinket erősíteni tudjuk, ilyen pl. az akaraterő növelése vagy a memória javítása. Az áthangolás előnyei közé tartozik, hogy nincs szükség felkészülésre, hogy gyorsan végbemegy, tartós, valamint nincsen negatív mellékhatása. Alkalmazásával újból kezünkbe vehetjük az életünk irányítását és megismerhetjük a boldogság, belső kiegyensúlyozottság állapotát.

Boldogság tervezés

Boldogság tervezés

Érdekel a coaching? Vagy csak úgy érzed, elakadtál valamiben, vagy szeretnél továbbfejlődni egy adott területen? Küldetésünk, hogy átadjuk a boldogságtervezés technikáit és bebizonyítsuk: a boldogság tanulható és tervezhető. A coaching egy gyors, problémamegoldásra és az életminőség javítására kifejlesztett módszer. Akkreditált life coachként feladatom az, hogy problémáidra megtaláljuk a számodra legjobb megoldást. Abban segítek neked, hogy új nézőpontból tekints rá az életedre, problémáidra és eddigi kapcsolataidra és meglásd, hogy merre indulj tovább, ha elakadtál valahol.

Családállítás, ingyenes útmutató, táncterápia

Családállítás, ingyenes útmutató, táncterápia

A Lélek-sziget a lélek dolgaival, azon belül is családállítással, a témával kapcsolatos tudnivalókkal foglalkozó weboldal. A témához kapcsolódóan folyamatosan bővülnek bejegyzéseink, amelyek a tánc, a mozgás és a lélek kapcsolatát is elemzik. Ingyenes útmutatóban mutatja be a családállítás szakmai hátterét, az ezzel kapcsolatos tévhiteket, a működési elvet, és egyéb hasznos tudnivalókat. Rendszeresen tart hellinger csoportokat, mozgásműhelyeket, egyéb tréningeket. Táncos programjain a lélek és a test viszonyán, megélésén keresztül vezeti el a résztvevőt egy mélyebb testtudatossághoz, és önismerethez.

Debreceni Jógaegyesület

Debreceni Jógaegyesület

A Debreceni Jógaegyesület óráin olyan jóga technikákat és módszereket sajátíthatsz el, melynek köszönhetően a tested lelked ismét harmóniába kerülhet. Ez azért is fontos, mert sok betegség kiváltója lehet az állandó stressz és nyomás ami kíséri a mindennnapjainkat. A jógagyakorlatok végzése segít abban, hogy megtanuljunk önmagunkr aodafigyelni, a saját szükségleteinket kielégíteni. A jógázás során, olyan légzési technikákkal kísérjük a jógagyakorlatokat, amelyek így egy komplex folyamattá álnak össze. Az egészséges életmód híve a jógához tartozó életmód is. Hiszen a testünk a templomunk, így a nyújtógyakorlatok, légzőgyakorlatok és a jóga táplálkozás együtt hozzájárul egészségünkhöz. A jógát felnőttkorban és időskorban is el lehet kezdeni, sőt a Debreceni Jógaegyesület gyermekjóga tanfolyamokat is tart.

Depresszió leküzdése természetes módszerrel

Depresszió leküzdése természetes módszerrel

A szorongás, a pánikbetegség és a depresszió legyőzhetetlennek tűnik. Sokan úgy érzik, hogy a betegség már annyira elhatalmasodott rajtuk, hogy már nincs esélyük arra, hogy újra teljes életet éljenek. Pedig tévednek. Igenis meg lehet szabadulni ezektől a lelket gyötrő, a mindennapokat megkeserítő kóroktól. Nekem is sikerült, azóta pedig több mint 11000 embernek segíthettem szembenézni és megküzdeni a betegségével. Te is kiutat találhatsz, és a mostani sötét időszak csak távoli emlék lesz. Kérdés esetén hívjon bátran.

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám jógaoktató, rekreációs sportoktató weboldala, melyen információt találhatsz az aktuális hatha jóga, Gerincjóga és meditációs órákról, valamint a jógastúdiókról. Továbbá filozófiai írásokat is olvashatsz az advaita védánta szemléletről. A jóga legelső célja a fizikai test egészségének helyreállítása, ezáltal egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérése. A fizikai test egészségének alapfeltétele a helyes tartás, ezért itt kezdi a kezelést. Tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, melyek a mozgásszervi problémák kezelésének alapjai.

Hirdetés
dr. Soós Nóra: A dühkitörésekről

dr. Soós Nóra: A dühkitörésekről

Kezdjük mindjárt az ellenkezőjével. Gondoljunk a tartósan illetve alapvetően düh, harag, indulatok nélküli emberekre, állapotokra. Ennek sokszor nagyobb a lélektani megbetegítő ereje vagy eleve lélektani zavarok meglétét jelentheti az időnként jelentkező dühös állapotokéhoz képest. Természetesen itt is leszögezhetjük, hogy az arany középút az egészséges járható út. Már az indulatainkra vonatkozó különböző elnevezések is félelmet keltenek sokakban. A dühöt, haragot sokan egyenlővé teszik, egyenlőnek érzik a nyílt agresszióval, illetve az indulat szó maga a gyilkos indulat képzetét kelti. Sokan, sokszor félnek saját haragjuktól, dühüktől. De tényleg csak rombolni, pusztítani tud ez az érzelmi állapot? Természetesen, nem.

Egészség és Életmódközpont Budapest II. kerület

Egészség és Életmódközpont Budapest II. kerület

Életmód és fogyasztóközpontunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minél szélesebb réteg számára elérhetővé váljon a wellness életmód, mindaz, amit ez a fogalom takar: a test és lélek jól léte, harmóniája. Relaxáljon, szépüljön, fogyjon szalonunkba! Budapest szívében, de mégis meghitt, kellemes, nyugodt környezetben, arra törekszünk, hogy a zajos világot kívül hagyva, mindazt megadhassuk vendégeink számára, amire fizikai és lelki téren szükségük lehet. Szalonunkban, 200 négyzetméteren, 8 kezelőhelyiségben számtalan szolgáltatással, kezeléssel, tanácsadással állunk minden vendégünk rendelkezésére. Természetesen minden kezelés személyre, testre szabott, a vendég mindenkori állapotának, hangulatának megfelelően történik.

Ép lélek, gyógyuló test

Ép lélek, gyógyuló test

Betegség: értelmetlen szenvedés vagy hajtóerő önmagunk megtalálásához? Karola 54 éves, válása óta egyedül él. A gyermekei külföldön próbáltak szerencsét. Munkahelyén szeretik, a munkáját azonban nem találja túl érdekesnek. Négy éve magas a vérnyomása, vércukorszintje ingadozó, diétáznia kellene. Sokszor testileg-lelkileg rosszul érzi magát. Tudja, hogy az öregedéshez fűződő félelmei, az unokák utáni vágyakozás rontják el a hangulatát, de nem tud az érzésein változtatni. Egyre több gyógyszerre szorul. Betegségen általában a test hibás működését értjük, és azt várjuk a gyógyítótól, hogy hozza rendbe vagy csökkentse a problémát. A köztudatban a betegségek pszichoszomatikus eredetéről nagyon homályos elképzelések élnek. Vannak bizonyos betegségek, amelyeket ilyen eredetűnek tartunk, azonban az ebben szenvedő emberek számára többnyire ez az információ inkább terhes, mint megnyugtató. Hiszen feltételezi, hogy hibás lelki beállítódásuk miatt állapotukat maguknak köszönhetik, a gyógyulás érdekében másképp kéne érezniük vagy gondolkodniuk, de hogy miben és hogyan, arra nem kapnak használható útmutatást. A ne stresszelje magát!, Lazítani kéne!

Ép testben ép lélek

Ép testben ép lélek

A ganoderma varázslatos hatásai: A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Hamar Lilla integrál pszichológus

Hamar Lilla integrál pszichológus

Túl szűkösnek érzi a hagyományos materialista szemléletet, esetleg olyan lelki segítőt keres, akivel nyugodtan megoszthatja spirituális élményeit? Ha úgy érzi, hogy az élete valamely területén elakadt és szeretne fejlődni, hogy ezen elakadásán túlléphessen, szeretettel várom integrál szemléletű pszichológiai konzultációmon, lelki segítő beszélgetésen. Célom, hogy bemutassam a magyar érdeklődőknek az integrál szemlélet külföldi szakembereit, munkáit, az integrál elmélet alkalmazási lehetőségeit a pszichológiában, és az élet más területein, melyet az Integrál Akadémián sajátítottam el. A pszichológiának ez a szemléleti kerete lehetővé teszi, hogy a belső munka végcélját ne csak az egészséges állapot elérésében lássuk. Tekintse meg honlapomat, ahol módszereim mellett érdekes cikkeket is olvashat a nemzetközi integrál világból!

HősNők - Lelki Inspiráció, Modern Nőknek

HősNők - Lelki Inspiráció, Modern Nőknek

A nők, egyénileg, és összefogva is, képesek jobbá tenni a világot. Ezt tudatosítani kell minden nőben, lehetőségeket, célokat és eszközöket kell a kezükbe adni. Az a küldetésünk, hogy megmutassuk, hogyan lehetsz mindig HősNő, és soha nem áldozat! Tedd jobbá a világot, mert képes vagy rá! Meg tudod tenni, Te is!

Kiss Emese - pszichológus és life coach Budapesten

Kiss Emese - pszichológus és life coach Budapesten

A lelki problémák, krízisek, hullámvölgyek és a nehezen kezelt stresszhelyzetek az élet természetes részei. Sokszor azonban nem találjuk a kiutat, úgy érezzük, hogy egyedül nem tudunk megküzdeni a nehézségekkel. Ezekben a helyzetekben érdemes felkeresni egy szakképzett pszichológust, aki objektivitásával és szaktudásával segíti Önt abban, hogy minél hamarabb megoldást találjon problémáira. Forduljon hozzám bizalommal, ha pszichológiai, életvezetési, munkahelyi vagy párkapcsolati problémái vannak! Magánrendelésem Buda jól megközelíthető, frekventált részén található.

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!

A testünket körülvevő aura véd minket. Jó közérzetünkért, szellemi, lelki és testi fittségünkért érdemes tudatosan élve vigyázni az aurára. Egyszerű és könnyű, megmutatjuk, hogyan! Védekezz az energiavámpírok ellen! Az energia hatalom. Minden cselekedetünket, emberi játszmánkat az hajtja, hogy energiát nyerjünk. Ha nem tudunk rákapcsolódni az univerzum energiájára, akkor másoktól raboljuk el, anélkül, hogy tudnánk róla. Aki olvasta James Redfield A mennyei prófécia című könyvét, tudja, miféle tudattalan játszmákra képes az ember azért, hogy energiát szerezve másoktól, feltöltse saját, kiapadt készleteit. Az energiarablók panasz, vita, zsarolás útján és sok más módon kihasználják azt, hogy a magasabb rezgésű energia az alacsonyabb felé áramlik, míg meg nem történik a kiegyenlítődés. Ösztönösen rákapcsolódnak a magasabb energiaszinten működő emberekre, és szinte lecsapolják az energiájukat. Úgy védekezhetünk ellenük, hogy tudatosítjuk, mi történik, és megpróbálunk nem bevonódni a játszmába. A figyelem és a bosszankodás helyett igyekezzünk felemelni a rezgésszintünket néhány mély lélegzettel vagy más technikával. >>>

Tuti menü