Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészséges életmód linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Egészséges életmód képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: egeszseges-eletmod.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 288 db
10 kihagyhatatlan tipp minden mai nőnek!

10 kihagyhatatlan tipp minden mai nőnek!

Mindegy, hány éves vagy, a 21. században nagyon nehéz nőnek lenni. Fogadd meg tippjeinket, hogy egészségben és sokáig élj! Több a stressz, több helyen kell megfelelni, nagyobb a rohanás, nagyobbak az elvárások, a terhek, több a tennivaló, fülsértőbb a zaj, súlyosabb a környezetszennyezettség, nehezebb egészségesen élni - és ez teljesen független attól, hogy iskolás, fiatal anyuka, karriert építő, emancipált nő, vagy éppen nagymama vagy. A mai nőknek igen nehéz a dolguk. Ahhoz, hogy életed egészségben és boldogan tölthesd, bizonyos erőfeszítésekre rá kell venni magad. Nem egyszerű, de megéri, az biztos! Táplálkozz egészségesen - Tartsd kordában testsúlyodat - Mozogj - Ne dohányozz - Vegyél részt rutinvizsgálatokon és -szűréseken - Oltasd be magad - Kezeld a stresszt - Légy tisztában adottságaiddal és gyenge pontjaiddal - Óvd magad a veszélyforrásoktól - Légy jó önmagadhoz

10 tanács téli mozgáshoz

10 tanács téli mozgáshoz

Blog azoknak, akik 50 felett is új kihívásokat keresnek és nem riadnak vissza az életmódváltástól. Még nem ismered a nordic walking alapjait? Vagy a haladók trükkjeit szeretnéd elsajátítani? Tanfolyamok, edzések Budán. A nordic walking a világ egyik legegyszerűbb és legjobb módja az egészség megőrzésének és a szabadidő kellemes eltöltésének. Két bot és egy kis technikai tudás szükséges hozzá. És persze egy jó oktató sem árt. Ez a blog azokhoz szól, akik 50 felett is új élményeket keresnek, és nem riadnak vissza az életmódváltástól az új dolgok megtanulásától. Jelszavunk: 50 felett is fitten!

4 tipp a pihentető nyaraláshoz

4 tipp a pihentető nyaraláshoz

Efordulhat, hogy hiába szakadunk el a munkahelyi hajtástól, a nyaralás alatt sem tudjuk kialudni magunkat. Az álmatlanság lehet átmeneti, hiszen új, szokatlan környezetbe kerülünk. Ám ha az alvászavarok nem a nyaralás alatt jelentkeztek először, illetve hosszabb ideje fennállnak, érdemes kivizsgálni, mi lehet a gond. Az igazi kikapcsolódást sokak számára az utazás jelenti. Ha távoli országba utazunk, és számos időzónát repülünk át, alaposan megzavarodhat a belső óránk. A probléma sok esetben pár nap alatt magától rendeződik: megszokjuk az új környezetet, belső óránkat a nappalok és éjszakák váltakozása átállítja a helyi időszámításra, és élvezhetjük a nyaralást.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
42 wellness-tipp - csináld magad

42 wellness-tipp - csináld magad

Fitnesz, táplálkozás, munkahelyen és a szabadidőben - hogyan érezzük magunkat jól egész nap? Ebben segítünk olvasóinknak kis fitnesz-programunkkal. Teljesen mindegy, hogy járunk, állunk vagy ülünk, ügyeljünk az egyenes testtartásra! Nemcsak jobban mutat, de megelőzhetők vele a merevség és a rossz testtartás okozta problémák is. Ha nem tudnánk, a legegyszerűbb lépcsőzés is fitneszgyakorlat. Szoktassuk hozzá magunkat a lift mellőzéséhez. Lépcsőzéssel megspórolható a stepaerobic-tanfolyam a fitneszstúdióban.

A barátcserje gyógyhatásai, előnyei

A barátcserje gyógyhatásai, előnyei

A barátcserje, vagy más névet a vitex jótékony hatásait és felhasználási módjait ismerhetjük meg részletesen a honlap linkjére kattintva. A barátcserje egy olyan gyógynövény, amelyet évszázadokkal korábban már a népi gyógyászat is felhasznált a szoptatós anyák tejelválasztásának serkentésére. A barátcserje azonban napjainkban is része az alternatív gyógyászatnak, amelyet könnyedén beszerezhetünk kapszula formájában. A barátcserje elsősorban a női reprodukciós betegségek kezelésére alkalmas termék. Kattints a részletekért!

A biztonságos víztisztítók és a tiszta víz világa

A biztonságos víztisztítók és a tiszta víz világa

Az oldal több víztisztítós cég minőségi biztonságos víztisztítóit mutatja be, technológiai leírásokkal, tesztekkel, magyarázatokkal. Kiemelten foglalkozik a víz egészségi hatásaival, a víztisztítás különböző módszereivel, és függetlenül az alkalmazott víztisztítási módszertől, a legjobbnak bizonyult berendezések meg is rendelhetők. Megtalálhatók az egész ház vizét kezelő berendezések, a fiziológiás (ivás, főzés) felhasználásra méretezett konyhai víztisztítók, a fürdővíz minőségét javító zuhanyszűrők, a kútvizek kezelésére szolgáló fertőtlenítő, célzott anyageltávolító berendezések is. Megismerhető a fontos vízminőségi paraméterek szerepe, és ezek vizsgálata is megrendelhető. A vízminőség vizsgálat eredményeinek elemzése, a szükséges teendők, kezelések szükségességéről is azonnali, vagy kollégáimmal tartott szakmai értekezlet utáni tájékoztatás is benne van a szolgáltatásban. Komoly szakmai segítség bármilyen víztisztító választásához, vagy bármilyen víz kezeléséhez!

A cikk a kisgyermekkori egészségfejlesztésről szól

A cikk a kisgyermekkori egészségfejlesztésről szól

Az ajánlott cikk az egészséges életmód kialakításával foglalkozik, azaz az egészségfejlesztéssel kisgyermekkorban. Alapvető jelentőségű ugyanis megtenni minden lehetségest annak érdekében, hogy gyermekeink egészségesen nőjenek fel és egészségüket megőrizhessék felnőtt korukban is. A gyermekkor a legjobb időszak az egészség befolyásolására. Ebben a korban a leghatékonyabbak a gyermekek és egyben a későbbi felnőttek egészségét fejlesztő és betegséget megelőző programok. Erről szól az ajánlott cikk. Az írás egy olyan weboldalon található meg, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén.

A depresszióról

A depresszióról

Az egészségügyi világszervezet (WHO) 1998-as adatai szerint a világon összesen csaknem 400 millióan szenvednek szorongásos zavarban, 340 millióan hangulatbetegségekben. A szkizofrének tömegét 45 milliónyira, az alkoholfüggôkét 120, a droghasználókét 28 millió fôre becsülik, s ehhez jön még legalább 1,1 milliárd nikotinfüggô. Az adatokból megállapítható, hogy a neuropszichiátriai kórképek felelôsek a tartós teljesítménycsökkenés, végsô soron a végleges, illetve az elhúzódó rokkantság csaknem 30 százalékáért. Nagyobb hányadért, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a krónikus izületi bajok együtt.

A görög életmód a legegészségesebb

A görög életmód a legegészségesebb

A jó egészséghez, hosszú élethez nem elég néhány különleges élelmiszer, vitamin lelkes fogyasztása, hanem szükséges hozzá az a fajta, teljes étrend, életvitel, ami elsősorban a görög szigetvilágban még ma is létezik. Annak a nagy európai tudományos programnak az eredményeit, amiből ez a tanulság vonható le, a British Medical Journal angol orvosi hetilap közölte.

Hirdetés
A helyes táplálkozás védelmi szerepe

A helyes táplálkozás védelmi szerepe

Joghurt fogyasztása a száraz bőr védelmében, frissen csavart gyümölcslé a szellemi-fizikai frissesség megőrzése érdekében... De azt is jó, ha tudjuk, hogy megfelelő táplálkozással felvehetjük a harcot a stressz vagy az évek múlása szervezetünkre gyakorolt hatásaival szemben is...

A hiánytalan fogakért - fogbeültetés

A hiánytalan fogakért - fogbeültetés

Az Implantcenter Budapest egyik legkorszerűbben felszerelt fogászat és szájsebészet klinikája. Pácienseinknek a ma elérhető legmagasabb szakmai színvonalú, komplex fogászati és szájsebészeti ellátást biztosítjuk kiemelkedő ár-érték arányban. A fogbeültető kezelések segítségével visszakaphatja a rögzített fogpótlás nyújtotta kényelmet, újra nyugodtan mosolyoghat és visszatérhet az ízek élvezetéhez. Implantológusaink a fogbeültetés élenjáró technológiájának ismerői és gyakorlói. A mai modern fogászatban az implantátumok anyagai szigorúan szövetbarát anyagokból készülnek, kilökődési reakciót nem okoznak. Az implantátumokat titánból állítják elő.

A kocogás hatékonyabb egy jó edzőpartnerrel

A kocogás hatékonyabb egy jó edzőpartnerrel

Aki fut, kocog, az tapasztalja, hogy szervezete beáll egy adott ritmusra, és megerőltető ettől eltérni: gyorsabbra kapcsolni különösen nehéz, de még a lassított tempó tartása is sokszor koncentrációt igényel. Íme néhány tipp, hogyan szoktassuk magunkat hozzá a gyorsabb tempóra!

A legfontosabb szénhidrátok

A legfontosabb szénhidrátok

A szénhidrátok kapcsán leginkább az szokott szóba kerülni, hogy mennyi az egyes tészták, csemegék energiatartalma, mennyire hizlalnak. Kevesen vannak tisztában rendkívül fontos élettani hatásukkal, összetett szerepükkel. Az Egészségügyi Világszervezet szakértőinek ajánlása szerint a napi energiabevitel 55-75%-a származzon szénhidrátokból, és ezen belül 0-10% a hozzáadott cukorból. Úgy tűnik, hogy az utóbbi arány az újabb kutatások eredményei szerint alacsony és megváltoztatása indokolt.

A lenmagolaj jótékony hatásai, előnyei

A lenmagolaj jótékony hatásai, előnyei

A honlapra kattintva a lenmagolaj egészségre gyakorolt hatásait ismerhetjük meg részletesen, amely segítségével csökkenthetőek és enyhíthetőek a premenstruációs szindróma tünetei. A lenmagolaj számos pozitív előnnyel rendelkezik, elsősorban kiváló alfa-linolénsav forrás, továbbá gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban is. A lenmagolaj fogyasztásával csökkenthető a csontritkulás folyamata, valamint a szívbetegségek kialakulási kockázata is. A lenmagolaj segítségével egyes rákos megbetegedések is megelőzhetőek.

A magas vérnyomás természetesen is csökkenthető

A magas vérnyomás természetesen is csökkenthető

Ez a speciális vérnyomás csökkentő eljárás hatékony a magas vérnyomás csökkentésében. Gyógyszermentes vérnyomáscsökkentés, semmilyen betegség nem jelent ellenjavallatot. Nincs mellékhatása és teljesen fájdalommentes. A titkos működési alapelve, az ősi kínai akupunktúra orvoslás a yin-yang és a testünkbe keringő bioáramok kapcsolata. Az első olyan készülék a világon, amely az emberi szervezet bioelektromosságát felhasználva kezeli, természetes módon a különböző vérnyomás betegségeket. Segítségével gyorsan elérhetjük a kívánt hatást, az optimális vérnyomásértéket.

A pajzsmirigy megnagyobbodás ellen

A pajzsmirigy megnagyobbodás ellen

A jód hozzájárul a szervezetben lezajló fiziológiai és anyagcsere folyamatokhoz, ill. a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. A nyomelem csökkent mértékű megjelenése (jódhiány) vagy túlzott megmutatkozása pajzsmirigy megnagyobbodásra (golyva) vagy egyéb pajzsmirigybetegség meglétére enged következtetni. A jód pótlása ilyenkor - csakúgy, ahogy a mindennapokban - fokozottan hangsúlyos. Informálódjon bővebben weboldalunkon a jódbevitel fontosságáról, és próbálja ki magas jodid koncentrációjú Jódaqua készítményünket is!

A paleolit táplálkozás alapjai, jótékony hatásai

A paleolit táplálkozás alapjai, jótékony hatásai

Kattints bátran a honlap linkjére és ismerd meg részletesen a paleolit táplálkozás alapjait és egészségre gyakorolt hatásait. Ez a táplálkozási forma a vadászó és gyűjtögető ősember ételeit veszi alapul, kiiktatja a glutén tartalmú gabonákat, a tejtermékeket és a hüvelyeseket is. Tehát a paleolit táplálkozás a valódi és egész élelmiszereket veszi alapul. Ennek a paleolit diétának köszönhetően a mai népbetegségek kialakulása is megelőzhető és csökkenthető a szívroham és a csontritkulás kialakulási kockázata is.

Tuti menü